C.V.
DE BRAKKELERRE

Men kan zich nu aanmelden voor de Trekkertoer 2021


Uitslag groete carnavals quiz 2021

Voor het eerst in de geschiedenis van de Brakkelerre: een virale zitting. Uit noodzaak door dat stom covid-19 virus. En ondanks alle it techniek moet het u niet verwonderen dat de uitslag van deze quiz (zoals de bekendmaking van de prins) ook op de dag 17 januari 2021 rond het nachtelijk uur van twee erna bekend werd gemaakt. Brakkele betekent ook een beetje op het gemak werken en er toch veel van maken!!! De presentatie was in handen van Alain en Ludo. De dienstdoende disjockey was Coen en de algehele regie was in handen van Gidi Merken. Op het toppunt waren ruim 200 vieuws op de site aanwezig en dat maal gemiddeld 4 of 5 personen per aansluiting: dus ruim 800 tot 1000 kijkers!!. Een heel leuk initiatief maar we hopen dat volgend jaar weer een echte leuke Eckelraadse carnavalszitting kan worden gepresenteerd. Er waren live ook een aantal artiesten aanwezig in het zenuwcentrum o.a de Knuppele, Frans Theunisz, Roger Villevoye en  buuttereedner Hub Stassen. 

We hebben wel een uitslag van de quiz en we gaan van laag naar hoog: 11) de leupse herders 105 pt. / 10) Bruudsjes 99 108 pt./ 9) Riekelt 109 pt. /  8) tataTom 114 pt. / 7) Sneeuwwitje en de 7 brakkelerre 117 pt. / 6) Mit afstand de beste 118 pt. / 5) Dorrepstraat bove 119 pt./ 4) anderhalf um 120 pt./ 

3) Segiettere weswiever 123 pt.                               2) Bierkes 99 124 pt./                                                                        1) ITC 125 pt  

Kijk op deze site voor eventuele verdere activiteiten rond en met de carnaval 2021.

 Al met al zijn we tussen de windstormen en de hoosbuien door toch, als een van de weinige dorpen in deze provincie,  met de grote optocht grotendeels droog door een groot deel van het Brakkelerreriek van Ikkelder kunnen trekken. Het werd wel een verkorte editie. Het heeft de pret echter niet kunnen drukken, want de jury had het met het beoordelen van de deelnemers toch maar erg lastig. Toch heeft de jury, onpartijdig als altijd,  er weer een prijzenslag (bingo) van kunnen maken. De uitslag

wagens: 1ste prijs: Zang jaren '70  2de prijs: Mit Gaston es preens, hebbe vier noe deens (straatprijs)  3de prijs: Volle Gaas. (live music?) 

groepen: 1ste prijs: gezocht permanente evenementen wei  2de prijs Oos zit ting kump oore te kort  3de prijs familie v.d. preens (beddenparade)

Einzelgangers: 1ste prijs: Trek 'n Trees  //  Aanmoedigingsprijs: Vier zeen de weeg kwiet. 

In deze optocht zat nog een stukje nostalgie: wat vroeger doodnormaal was, (omdat toen nog niemand wist wat een versterker/boxen/aggregaten was) een gewone blaoskapel (nu zaate herremenie genaamd)  op een wagel als begeleidingsmuziek, zat er dit jaar ook weer eens bij. Volgend jaar weer? Volgens prins Gaston: een korte optochtroute en  een hele leuke optocht met toch zo'n ca. 299 deelnemers. 

Carnaval 2020 in het kort

14 febr. 2020 Receptie prins Gaston I, prinses Loes jeugdprinses Britt II en jubilarissen Leon Mares 2x11 jr en Twan Meijs 1x11 jr. Hoftempel 19.00 uur

21 febr. 2020 Sjoelcarnaval bezoek basisscholen Gronsveld en Sint Geertruid.

22 febr. 2020 Sleuteloverdracht huis van de burger Margraten (middaguren)

23 febr. 2020 Grote optocht. Start Dorpsstraat (onder) rond ca. 13.11 uur.

24 febr. 2020 Kleine optocht in de hoftempel ca. 19.33 uur

25 febr. 2020 Lempkesoptocht en sluiting carnaval 2020 met Party Kryner.

Meer info in Ut Brakkelerke, het contactblad van CV de Brakkelerre. Wordt gratis in Eckelrade in elke brievenbus o.i.d. gedeponeerd in week 7!!!

Heet van de pers: Nieuwe prins van de Brakkelerre bekend

Vandaag 19 januari 2020, heel vroeg in de ochtend (ca.01.00 uur) is in Eckelrade de nieuwe heerser over het Brakkelerrerijk bekend gemaakt. Het is de 35 jarige Gaston Sluijsmans, wonende aan de Linderweg in Eckelrade. Als prinses koos hij voor zijn echtgenote Loes. Het gezin heeft twee kinderen Remi en Ruben. Meer gegevens volgen nog. 

Vanmiddag verricht het prinsenpaar al hun eerste officiële daad. Zij bezoeken met de raad van 11 hun collega's de Klenderaire van Cadier en Keer.

Nog een oud inwoner van Eckelrade is prins geworden en wel Patrick Weusten. Hij gaat de Zweitlanceers uit Gronsveld voor.

 Zitting CV Brakkelerre zaterdag 18 januari 2020

De traditionele carnavalszitting met bekendmaken van de nieuwe heerser vindt in het jaar 2020 plaats op zaterdag 18 januari. We nemen afscheid van prins Alain d'n Ierste en prinses Laurie en we maken kennis met prins carnaval 2020 (hooglustigheid nr 64 in het rijke leven van de Brakkelerre). De zitting  begint om 19.33 uur en wordt gehouden in de hoftempel (harmoniezaal). U kunt deze locatie echt niet missen!!

De volgende artiesten zullen hun medewerking verlenen: In de buut Jan Strik (Someren) en Pierre van Helden. Verder Kartoesj, de Knuppele, Ivana en kampioen LVK 2019 Hoondervel. Natuurlijk met onze eigen dansmarietjes en de Dansgroep Gulpen. En de avond zal muzikaal omlijst worden door onze eigen blaaskapel Volle Gaas (winnaar LKZH 2019). We zien u graag en wensen U bij voorbaat een heel gezellige zitting.

Oos blaoskapel Volle Gaas is Limburgs kampioen Zaate herremeniekes

Sinds gisteravond 16 november 2019 mag de hofkapel van CV de Brakkelerre zich kampioen noemen van de Zaate herremeniekes. In Born moesten ze opboksen tegen nog 17 andere kandidaten(een vereniging was bang geworden en had zich afgemeld) , waaronder een aantal gerenommeerde.  Bijna heel carnavalistisch Eckelrade was aanwezig in de feesttent.  

Tot het laatste moment was het spannend. De verlossende uitspraak kwam toen de speaker verkondigde dat het LKZH het volgende jaar (dus in 2020) in Eckelrade zal worden gehouden!! Van die feesttent ging toen het dak af!?

https://l1.nl/winnaar-lkzh-2019-153433/  Via deze link kunt u het een en ander bekijken.