C.V.
DE BRAKKELERRE

Trekkertoer 2020 AFGELAST!

Traditioneel het eerste weekend van augustus organiseert CV de Brakkelerre uit Eckelrade haar jaarlijkse Weidefeest met de alom bekende Trekkertoer. Dit evenement zou a.s. zondag plaatsvinden maar door de Corona-perikelen kan dit niet doorgaan. Helaas, helaas, helaas!!!!!


We hopen dan ook volgend jaar weer als vanouds het een en ander weer op te kunnen pakken en spreken bij deze af, zet in de agenda zondag 1 augustus 2021 Weidefeest Eckelrade met tevens Jubileum-Trekkertoer.

Meer info volgt t.z.t.

 

Al met al zijn we tussen de windstormen en de hoosbuien door toch, als een van de weinige dorpen in deze provincie,  met de grote optocht grotendeels droog door een groot deel van het Brakkelerreriek van Ikkelder kunnen trekken. Het werd wel een verkorte editie. Het heeft de pret echter niet kunnen drukken, want de jury had het met het beoordelen van de deelnemers toch maar erg lastig. Toch heeft de jury, onpartijdig als altijd,  er weer een prijzenslag (bingo) van kunnen maken. De uitslag

wagens: 1ste prijs: Zang jaren '70  2de prijs: Mit Gaston es preens, hebbe vier noe deens (straatprijs)  3de prijs: Volle Gaas. (live music?) 

groepen: 1ste prijs: gezocht permanente evenementen wei  2de prijs Oos zit ting kump oore te kort  3de prijs familie v.d. preens (beddenparade)

Einzelgangers: 1ste prijs: Trek 'n Trees  //  Aanmoedigingsprijs: Vier zeen de weeg kwiet. 

 

In deze optocht zat nog een stukje nostalgie: wat vroeger doodnormaal was, (omdat toen nog niemand wist wat een versterker/boxen/aggregaten was) een gewone blaoskapel (nu zaate herremenie genaamd)  op een wagel als begeleidingsmuziek, zat er dit jaar ook weer eens bij. Volgend jaar weer? Volgens prins Gaston: een korte optochtroute en  een hele leuke optocht met toch zo'n ca. 299 deelnemers. 


 

Optocht info ivm weersomstandigheden!  

 

Zowel Pluvius als Jan de Wind zijn dit jaar spelbrekers voor de optocht. Niet alleen voor Ikkelder maar voor de hele regio.

De gemeente heeft ons (dringend) geadviseerd de stormpiek te vermijden en de optocht later te laten vertrekken. Dat advies volgen we dan maar op en dat betekent dat de deelnemers zich rond een uur of half drie/kwart voor drie/drie uur willen begeven naar het startpunt aan de Dorpsstraat (onder) bij dhr Creuels (Frans). De wijze mannen van de Raad van Elf hebben de volgende route afgesproken: Dorpsstraat (onder) Rosplein, Klompenstraat, Linderweg (draaien bij de prins of bij de opa van prinses Britt II). Dan terug en dan richting Hoftempel Dorpsstraat (boven). Daar wordt dan verder gekeken naar het eventuele vervolg van de optocht.  We hopen dat u begrip heeft voor deze maatregelen: de optocht gaat dus wel door, tenzij...………….

Na de optocht gaat het feest uiteraard verder in de Hoftempel waar ook de prijsbekendmaking plaatsvindt.

Prins Gaston en prinses Loes.

Carnaval 2020 in het kort.

 

14 febr. 2020 Receptie prins Gaston I, prinses Loes jeugdprinses Britt II en jubilarissen Leon Mares 2x11 jr en Twan Meijs 1x11 jr. Hoftempel 19.00 uur

21 febr. 2020 Sjoelcarnaval bezoek basisscholen Gronsveld en Sint Geertruid.

22 febr. 2020 Sleuteloverdracht huis van de burger Margraten (middaguren)

23 febr. 2020 Grote optocht. Start Dorpsstraat (onder) rond ca. 13.11 uur.

24 febr. 2020 Kleine optocht in de hoftempel ca. 19.33 uur

25 febr. 2020 Lempkesoptocht en sluiting carnaval 2020 met Party Kryner.

Meer info in Ut Brakkelerke, het contactblad van CV de Brakkelerre. Wordt gratis in Eckelrade in elke brievenbus o.i.d. gedeponeerd in week 7!!!

 


De Brakkelerre - Potentie
DE NUIJE SCHJLAGER 2020
De Brakkelerre - Potentie (Carnaval 2020).mp3 (6.5MB)
De Brakkelerre - Potentie
DE NUIJE SCHJLAGER 2020
De Brakkelerre - Potentie (Carnaval 2020).mp3 (6.5MB)


Heet van de pers: Nieuwe prins van de Brakkelerre bekend. 

 

Vandaag 19 januari 2020, heel vroeg in de ochtend (ca.01.00 uur) is in Eckelrade de nieuwe heerser over het Brakkelerrerijk bekend gemaakt. Het is de 35 jarige Gaston Sluijsmans, wonende aan de Linderweg in Eckelrade. Als prinses koos hij voor zijn echtgenote Loes. Het gezin heeft twee kinderen Remi en Ruben. Meer gegevens volgen nog. 

Vanmiddag verricht het prinsenpaar al hun eerste officiële daad. Zij bezoeken met de raad van 11 hun collega's de Klenderaire van Cadier en Keer.

Nog een oud inwoner van Eckelrade is prins geworden en wel Patrick Weusten. Hij gaat de Zweitlanceers uit Gronsveld voor.

 

 

 

zitting CV Brakkelerre zaterdag 18 januari.

 

De traditionele carnavalszitting met bekendmaken van de nieuwe heerser vindt in het jaar 2020 plaats op zaterdag 18 januari. We nemen afscheid van prins Alain d'n Ierste en prinses Laurie en we maken kennis met prins carnaval 2020 (hooglustigheid nr 64 in het rijke leven van de Brakkelerre). De zitting  begint om 19.33 uur en wordt gehouden in de hoftempel (harmoniezaal). U kunt deze locatie echt niet missen!!

De volgende artiesten zullen hun medewerking verlenen: In de buut Jan Strik (Someren) en Pierre van Helden. Verder Kartoesj, de Knuppele, Ivana en kampioen LVK 2019 Hoondervel. Natuurlijk met onze eigen dansmarietjes en de Dansgroep Gulpen. En de avond zal muzikaal omlijst worden door onze eigen blaaskapel Volle Gaas (winnaar LKZH 2019). We zien u graag en wensen U bij voorbaat een heel gezellige zitting.

 


Oos blaoskapel Volle Gaas is Limburgs kampioen Zaate herremeniekes.

 

Sinds gisteravond 16 november 2019 mag de hofkapel van CV de Brakkelerre zich kampioen noemen van de Zaate herremeniekes. In Born moesten ze opboksen tegen nog 17 andere kandidaten(een vereniging was bang geworden en had zich afgemeld) , waaronder een aantal gerenommeerde.  Bijna heel carnavalistisch Eckelrade was aanwezig in de feesttent.  

Tot het laatste moment was het spannend. De verlossende uitspraak kwam toen de speaker verkondigde dat het LKZH het volgende jaar (dus in 2020) in Eckelrade zal worden gehouden!! Van die feesttent ging toen het dak af!?

https://l1.nl/winnaar-lkzh-2019-153433/  Via deze link kunt u het een en ander bekijken.

 


 Weidefeest en trekkertoer 2019 van de Brakkelerre.  Zondag 4  augustus 2019 aanvang ca. 10.00 uur. Terrein aan de Linderweg te Eckelrade.

Zie voor meer informatie onder de knop "TREKKERTOER"   Graag tot ziens. CV de Brakkelerre - Eckelrade. 

 

 

 

Uitslag carnavalsoptocht 2019.

 

 

Nieuwe Jeugdprins 2019!